e
Banner

Etiketler: tekstil ihracatı



Tekstilin ihracat kapısı Merter olacak


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Rusya’nın yıkılması ve Doğu Bloku’nun dağılmasından sonra bu bölgelere yapılan tekstil ihracatının kapısı İstanbul Laleli semti oldu.





İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’den Lojistik Çözüm Reçetesi



Moda, marka ve tasarım anlamında son yıllarda önemli gelişmeler kaydeden hazır giyim sektörü, ticarette organizatör ülke olma hedefi için lojistik paydaşlarından da destek bekliyor.





Uludağlı tekstilciler Asya-Pasifik yolcusu



Son yıllarda gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle ve uluslararası fuar organizasyonlarıyla Türk tekstil sektörünün dünyadaki ekonomik krizlerden fazla etkilenmeden gelişmesini sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Avrasya ve Asya- Pasifik ülkelerine yönelik çalışmalarının meyvesini aldı. Bu ülkelerle çeşitli stratejik ortaklık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Birlik olarak 2013 hedeflerini 1,4 milyar dolar ihracat olarak açıklıyor.




Tekstilde rekabette kazanmanın yolu lojistikten geçiyor



Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması ve artırabilmesinde, hedeflenen pazarlara girebilmesinde lojistik sektörünün ciddi bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, bu nedenle lojistik süreçlerdeki gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle mutlaka asgari seviyeye indirilmesi gerektiğini vurguluyor.